Kadar se glavobol pogosto pojavlja, vzrok pa je večinoma pretirana uporaba zdravil, gre za kronični glavobol. Cefaly se uporablja zlasti v takih primerih, in sicer po potrebi.

 Kronični glavobol Na začetku uporabite preventivno zdravljenje, in sicer dve 20-minutni terapiji na dan 20, uporabite program 2. Najbolje je, da se terapiji izvaja ob različnem času dneva (npr. zjutraj in zvečer).

Program 1 se lahko uporablja po potrebi – vsakokrat, ko se bolečina poveča, da bi se tako izognili potrebi po jemanju zdravil proti bolečinam. Program proti bolečinam traja 20 minut, vendar ga je mogoče ponoviti nekajkrat zaporedoma. Na koncu 20-minutne terapije se intenziteta 30 sekund dolgo postopno zmanjšuje. V tej fazi je mogoče takoj začeti novo 20-minutno terapijo s preprostim stiskom stikala.

Čez nekaj časa (1 teden do 2 meseca), ko je opazno izboljšanje, se pravi, ko se zmanjšata pogostost in intenziteta napadov bolečine in ko ste se rešili iz začaranega kroga pretirane uporabe zdravil proti bolečinam, se lahko uporabo programa 2 (preprečevanje) zmanjša in lahko terapije z napravo Cefaly izvajate 2- do 3-krat na teden.