Izredno preprosto: Več kot 95 % uporabnikov meni, da je uporaba naprave Cefaly zelo preprosta.
Eno samo stikalo in ena terapija, ki poteka samodejno 20 minut.


V praksi ima terapija z napravo Cefaly 6 faz.

1. FAZA: Čiščenje obraza

Skrbno očistite kožo s krpo “Prepare” ali z vodo in nežnim milom. Ta faza je bistvena, saj se s kože odstrani maščobo, kar zagotovi dobro namestitev elektrode.
 Čiščenje obraza

2. FAZA: Nameščanje elektrode

Za pravilno nameščanje elektrode uporabite ogledalo. Ožji del obrnite navzdol, spodnji rob se namesti na horizontalni liniji, ki povezuje obrvi.
 Nameščanje elektrode

3. FAZA: Namestitev naprave Cefaly

Namestite napravo Cefaly z osrednjim delom na nivoju čela. Nato napravo spustite, tako da se zatakne v čep. Na začetku za ta korak uporabljajte ogledalo, da se privadite.
 Namestitev naprave Cefaly

4. FAZA: Začetek terapije

Stisnite stikalo za začetek terapije. Z enojnim stiskom stikala se začne program 1 (zdravljenje bolečine); zasliši se en zvočni signal. Z dvakratnim stiskom stikala se začne program 2 (preprečevanje ali preventiva); zaslišita se dva zvočna signala. S trikratnim stiskom stikala se začne program 3 (protistresni); zaslišijo se trije zvočni signali.
 Začetek terapije

5. FAZA: Prilagoditev intenzivnosti

Intenzivnost in občutek ščemenja se povečujeta. Če se intenzivnost preveč poveča, stisnite stikalo, s čimer intenzivnost ostane na doseženi ravni. Med nadaljnjo 20-minutno terapijo se intenzivnost ne bo več povečevala. Vendar pa morate sčasoma povečati intenzivnost, ko se bolj privadite delovanju naprave. Pri ponavljanju terapij z napravo Cefaly povečajte stopnjo intenzivnosti. Vedno lahko povečate intenzivnost, s čimer se bo povečala tudi učinkovitost terapij.
 Prilagoditev intenzivnosti

6. FAZA: Med terapijo in po njej

Med 20-minutno terapijo se sprostite ali pa nadaljujte svoje delo. Ko se terapija zaključi, dvignite osrednji del naprave, s čimer ločite napravo in čep, ter jo nato odstranite.
 Med terapijo in po njej