Preden sem začel uporabljati medicinsko napravo Cefaly, sem imel zelo pogoste in močne glavobole. Ti so se pojavljali kar do 18 dni v mesecu, dan gor ali dol.

S terapijo Cefaly sem začel 14. 3. 2012. Redno sem ga uporabljal zjutraj in zvečer, program 2 po 20 minut.

Ob glavobolih, ki so bili zelo pogosti in močni, pa sem uporabil program 1 – in to tako dolgo, da je bolečina izginila ali pa vsaj malo popustila, da sem lahko zdržal.

Ob močnih glavobolih sem aparat uporabljal tudi do 240 minut, da je učinkovalo.

Po dveh do treh tednih sem opazil napredek. Glavobolov je bilo manj in tudi manj intenzivni so bili.

Poudarjam, da je napredek viden samo ob redni uporabi medicinske naprave Cefaly, zato sta potrebni vztrajnost in potrpežljivost. Kot govori znani rek: »Počasi se daleč pride.«

Število in intenzivnost glavobolov sta se zniževala postopoma; po prvem mesecu terapije sem imel 15 dni glavobolov. Po treh mesecih sem jih imel že samo devet dni na mesec.

Sedaj, ko medicinsko napravo uporabljam že kar nekaj časa, imam glavobol v enem mesecu samo do šest dni (včasih močnejši, včasih blažji).

Brez medicinske naprave Cefaly bi bilo moje življenje manj kakovostno in boleče. S terapijo se mi je obrnilo na bolje in s tem je v mojem življenju več dobrih in veselih dni.


Redna uporaba zagotovo zmanjša število in intenzivnost migrenskih napadov

Imam pogoste migrenske glavobole. Aparat Cefaly sem prejela na testno uporabo. Aparat sem začela uporabljati takoj- sprva mi je najbolj ustrezal relaksacijski program, kasneje pa preventivni. Redna uporaba zagotovo zmanjša število in intenzivnost migrenskih napadov, tako da priporočam izdelek tudi svojim pacientom v ambulanti. Res se iskreno zahvaljujem za možnost preizkusa aparata.

S spoštovanjem in lepimi pozdravi!

 

 

Gospa Dolinar je uspešna slovenska igralka, ki ima srednje močno obliko glavobolov/migren, največkrat so povezani z njenim stresnim in napornim urnikom ter vajami v gledališču. Medicinski pripomoček Cefaly je v roku dveh mesecev uporabljala sprva enkrat dnevno (saj ji urnik ni dopuščal drugače), nato po dvakrat na dan.

"Migrene so najpogostejše prav v času igralske sezone, ko imamo veliko vaj, ko je urnik izredno naporen in lahko naš delovnik traja tudi cel dan," nam je pojasnila gospa Dolinar. "Lani sem med snemanjem sezone Svingerji pogosto imela migreno. Ob migrenskem napadu sem popolnoma izčrpana, ležim in potrebujem mir. Medicinski pripomoček Cefaly sem pričela testirati ravno v poletnem času, ko je tudi manj stresa, saj se sezona za igralce nekoliko "umiri" in napor je manjši. Tako v tem času nisem imela migren, kar bi lahko pripisali tako Cefaly medicinskemu pripomočku kot manj stresnemu obdobju. Z uporabo bom vsekakor nadaljevala, saj se kmalu prične sezona gledališča, televizije," dodaja Ana Dolinar in zaključi: "Takrat bom lahko zagotovo videla učinke Cefalyja, že sedaj pa opažam, da program 3 (namenjen manjšanju stresa) učinkuje in ublaži ter predvsem olajša moj naporen vsakdan."


V Društvu za zdravje srca in ožilja smo uporabnikom ponudili možnost testiranja izdelka Cefaly. Po dvo- do tritedenski uporabi so nam zaupali svoje izkušnje, ki si jih lahko preberete v nadaljevanju.

12 letnemu dečku je dvakrat pomagal pri premagovanju migrenskega glavobola.
Enkrat je med delovanjem Cefalyja zaspal in po treh urah, ko se je zbudil, je migrena povsem minila.
Enkrat mu je Cefaly pomagal lajšati bolečino migrenskega napada v kombinaciji s Paracetamolom. V tem primeru je migrenski napad minil zelo hitro, v roku ure in pol.

37 letna gospa je imela z izdelkom dobre izkušnje, saj je pomagal lajšati bolečine ob močnem migrenskem napadu, sama migrena sicer brez terapije ni minila, a je bila bolečina blažja in je trajala manj časa (namesto 24-48 ur le 6 ur). Z uporabo Cefalyja je preprečila slabost in bruhanje, katera sicer ima ob migrenah.
Pri prvi uporabi (program sproščanje) je imela gospa slabšo izkušnjo, saj je po končani uporabi dobila mravljince po obrazu, ustih in rokah, ki pa so izzveneli v treh dneh. Mravljinčenje se v nadaljnih postopkih s Cefalyjem ni več pojavljalo.

68 letna gospa z migrenskimi glavoboli je prav tako imela dobre izkušnje. Cefaly ji je pomagal pri premagovanju hudih migrenskih napadov.

72 letni gospod, sicer brez migren, je opisal delovanje Cefalyja kot zelo sproščujoče in pomirjujoče.


Število in jakost glavobolov se je zmanjšala.

Migrene imam že 30 let. Vedno se mi pojavi ob menstruaciji, takrat traja tudi do 3 dni. Kasneje v mesecu se mi pojavi še 2-3x. Poskusila sem že veliko možnih načinov zdravljenja. Zadnje 3 mesece uporabljam Cefaly. Sprva mi je bila uporaba zelo zoprna. Po 5 minutah sem morala ustaviti naraščanje jakosti. Po nekaj dneh sem vmes zaspala in zdržala do konca. Zdaj uporabljam program 2 vsak dan. Na začetku se zavestno čim bolj sprostim in po približno 5 minutah zaspim. Zelo se odpočijem. Nimam več nobenega zoprnega občutka med uporabo. Število in jakost glavobolov se je zmanjšala. Kadar se glavobol pojavi, uporabljam program 1, včasih 3. Ob glavobolu mi je delovanje Cefaly zelo prijetno. Glavobol ne preneha popolnoma, je pa znosnejši. Če je to zvečer, zaspim, prej nisem mogla. Če sem prej vzela antimigrensko zdravilo, se je glavobol po nekaj dneh vedno vrnil, zdaj se ne. Zadovoljna sem.